maandag 1 november 2010

affakkelen

Affakkelen.

En u dacht dat de opwarming van de aarde veroorzaakt werd door intensieve zware industrie in combinatie van overvolle wegen met brandstof slurpende auto’s in een overbevolkte wereld? Mooi niet! De opwarming wordt veroorzaakt door vrouwen welke activia van danone gebruiken! Daar zit een werkzame stof in die een sterke werking heeft op de maag-en darminhoud. Bifidus actiregularis heet de werkzame stof die genuttigde etenswaren in no-time omzetten in methaangas. Vandaar dat de vrouwen die de activia gebruiken hun ‘volle gevoel’ kwijtraken en er niet meer zo opgeblazen uitzien. Ze worden superslank als het ware!
Alleen is methaangas in haar meest zuiver vorm nog al schadelijk voor het milieu en zorgt inderdaad voor opwarming. Het moet dus verbrand worden en de stoffen die daarna overblijven worden met liefde opgenomen door de longen der aarde.
Nu heeft een bevriende huisarts mij eens verteld dat een kwalitatief redelijk gevulde wind (de goede man had er schijnbaar verstand van) ongeveer twee liter methaangas bevat. Een willekeurige dame die aan de activia is laat er (wel of niet opgemerkt) zo’n tien per dag! Dat is een belangrijke hoeveelheid methaangas, daar kunnen we wat mee!

Een rekensommetje. Als we uitgaan van tien keer twee liter gas per dag is dat voor één dame driehonderdvijfenzestig maal twintig liter dus drieënzeventighonderd liter per jaar.
Aangezien er ongeveer drie miljard vrouwen op onze aarde leven wordt dat dus (er gaat nu rook uit uw rekenmachine komen!) éénentwintigduizendnegenhonderd miljard liter gas op jaarbasis. Als we nu deze uitkomst delen door duizend (er gaat ongeveer duizend liter gas in een kubieke meter) dan komen we op tweehonderdnegentien miljard kuub. Dat is een heleboel gas geachte lezers en dat gaat zo maar verloren. Zonde en dus slecht voor het milieu.

Hoe nu het probleem aan te pakken? Affakkelen? Dat wordt voor de deelnemende dames een pijnlijke geschiedenis. Al die steekvlammen en blaren! Bovendien wordt je dan als argeloze bezoeker van een theater of bijvoorbeeld een winkelcentrum wel aan heel veel gevaar blootgesteld als er toevallig vrouwen voor je zitten of lopen.

Binnen onze hedendaagse technologie (we vliegen al naar Mars!) moet het toch kunnen dat hier een mobile opvanginstallatie voor kan worden gecreëerd. Via een weggemoffeld geluiddempend slangetje van de uitgang naar een soort van draagbaar rugtankje! Een zichzelf respecterende mode ontwerper zou daar best wel iets met een ‘gothic’ uitstraling van kunnen maken en zou het ook nog wel eens een hype kunnen worden.

’s Avonds thuisgekomen, het tankje dan loskoppelen en vervolgens op de geiser en/of cv ketel aansluiten, wat wil een mens nog meer en het kost niets! Een milieubewuste activia gebruikende huisvrouw zou op deze manier haar gehele huis kunnen verwarmen en worden op deze manier onze delfstoffen een beetje gespaard. (een beetje?)

Dus dames waar ook ter wereld, als u meeleeft met onze zwaar belaste aarde, gaat u dan aan de bifidus actiregularis. Het is goed voor u en het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten